Wat is probleemgedrag?

 

Ieder ongewenst gedrag is probleemgedrag. Als u problemen hebt met het gedrag van uw hond, is dat genoeg om aan therapie te denken. Zelfs als u twijfelt of het wel ‘erg’ genoeg is.

 

Hierbij kunt u denken aan:

  • angst voor andere honden

  • trekken aan de lijn (de hond laat u eigenlijk uit)
  • angst voor harde geluiden, zoals vuurwerk

  • niet alleen thuis kunnen zijn

  • onzindelijkheid

  • agressie naar andere honden (uitvallen)

  • agressie rondom voer

  • overmatig blaffen of piepen

  • vernielingsgedrag

  • hyperactief

 

Het maakt niet uit of het probleem groot of klein is, of het gevaar met zich mee brengt of niet, u bent degene die met uw hond moet leven. Als u zich stoort aan of zorgen maakt over het gedrag van uw hond, help ik u graag.

 

Hoe gaan u, uw hond en ik aan het werk:

 

Als u via het contactformulier heeft aangegeven een afspraak te willen maken, bel ik u zo spoedig mogelijk voor een afspraak. Als deze is gemaakt, mail ik u een vragenlijst toe die ik graag een aantal dagen voor de afspraak terug ontvang zodat ik mij zo goed mogelijk kan voorbereiden op het consult.

Wanneer ik bij u kom bespreken we eerst de vragenlijst die ik van u heb terug ontvangen, stel ik aanvullende vragen en onderwijl observeer ik de hond al in zijn eigen omgeving. Daarna leg ik uit wat de bedoeling is en gaan we gezamenlijk aan de slag met enkele oefeningen op maat voor u en uw hond.

Ik zal u voordoen hoe de oefeningen werken, u de kans geven om ze zelf te proberen, en u begeleiden en feedback geven tot u het vertrouwen heeft om de oefeningen zelfstandig te herhalen. Het behandelplan houdt uiteraard rekening met uw leefsituatie, waardoor u uw hond altijd goed kunt begeleiden.

 

Na dit consult gaat u zelf aan de slag met hetgeen ik u heb uitgelegd en voorgedaan. Ik stuur u per email een verslag van het consult en de oefeningen die we hebben gedaan. Uiteraard kunt u mij altijd een bericht sturen als u tegen iets aanloopt. Tot 4 weken na het laatste contact zit dat bij het tarief inbegrepen. Ook kunt u kiezen voor een vervolgconsult als u er nog niet uitkomt samen met uw hond en nog wat extra begeleiding nodig heeft.

 

NB: Tijdens het begin van een consult negeer ik uw hond. Dit helpt mij om de hond te observeren zonder hem al te veel te beïnvloeden, en zonder zelf onderdeel te worden van eventuele problematische gewoontes. Later kan ik als buitenstaander dan gemakkelijker de therapie-oefeningen voordoen. Ik negeer uw hond dus niet omdat ik hem niet mag of hem vervelend vind, maar juist om hem zo goed mogelijk te kunnen helpen!

 

Kosten:

 

De kosten van de gedragstherapie zijn €90,00 euro, dit is voor het intakegesprek, het consult en het verslag wat u per mail ontvangt. Alles bij elkaar ongeveer 2,5 tot 3 uur.

Een eventueel vervolgconsult is €45,00 euro per uur. 

Alle bedragen zijn inclusief btw en exclusief reiskosten. Vanaf postcode 1766 is de eerste 30 km inbegrepen bij het tarief, daarna 0,20 per km. Waddeneilanden hebben een apart reistarief.